Image
06 May 2012   |  Share this article:

Diamanthina schittert in Lummen

Castelino eindigde op vrijdagnamiddag 2e in zijn eerste Nations Cup. In de eerste ronde zorgde hij voor het schrapresultaat na een fout op de eerste hindernis. In de volgende omloop herstelde hij zich uitstekend en hielp België mee aan de 2e plaats in de landenprijs. 
Leuk dat dit jonge team met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar, voor eigen volk zo'n sterk resultaat kon neerzetten.
 Een dag later sprong Diamanthina dubbel 0 in de kleine Grote Prijs, ze eindigde 5e. Normaal sprong Castelino de Grote Prijs van Lummen, maar aangezien hij volgende week meegaat naar La Baule koos Niels opnieuw voor Diamanthina in de 1.60m GP.
 Ook nu sprong Diamanthina uitmuntend. Een snelle 2e ronde bracht haar op de 4e plaats in de ranking. Welgemeende felicitaties voor Jan Vinkier die met zijn 8 jarige Emilie de Diamant (ook van Diamant de Semilly) de Grote Prijs won, voor Dominique Hendrickx na een spannende barrage.

Volgende week trekken Niels en de paarden naar La Baule voor de eerste Top Level-afspraak van het seizoen. Drie 'van de Helle' paarden reizen naar Frankrijk, namelijk Castelino, Chilli Pepper en Conisha voor de Nations Cup. Niels zit in het team met Dirk Demeersman, Philippe Lejeune en Gregory Whatelet.


http://results.scgvisual.com/2012/lummen3/results/008-res.htm

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more