Image
15 January 2019   |  Share this article:

Schitterende start

Om het jaar te starten kozen Niels en zijn team voor de CSI5*-W van Basel waar Jenson van ’t Meulenhof (Vagabond de la Pomme) het jaar goed inzette met een foutloze omloop en een 8ste plaats in het 1m50 op de openingsdag. Ook Kadaffi van Orti (Diamant de Semilly) deed het foutloos in het 1m45 en behaalde zo een 15de plaats.

 

Op vrijdag stond de Grand Prix op het programma. In deze moeilijke rubriek wisten 14 combinaties zich te kwalificeren voor de barrage, waaronder Niels met Delux van T&L (Toulon). Het beloofde een spannende barrage te worden, want Niels won deze Grand Prix al eens in 2017, toen met Gancia de Muze! Als 11de combinatie in de barrage zette Niels een strakke ronde neer in 36.81 seconden en tot daartoe de snelste tijd… Gelukkig beten de overige combinaties zich stuk op de snelle tijd van Delux en zo mag Niels, nadat hij eind vorige maand op jumping Mechelen al winnaar werd van de BMW Masters, nu ook de Longines Grand Prix van Basel aan zijn palmares toevoegen!

 

 

Maar daar hielden de goede resultaten niet op… Op zondag sloot Kadaffi van Orti namelijk af met een vijfde plaats in het 1m45. Laat de rest van het jaar maar komen!

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more