Image
28 Augustus 2017   |  http://www.stal-bruynseels.be/admin/main.php?page=nieuws_aanpassen&&id   |  Deel dit artikel:

Niels 7de op het Europees Kampioenschap

Woensdag is in het Zweedse Götenborg het Europees Kampioenschap voor de springruiters begonnen. Het eerste parcours was een jachtparcours. Niels tikte hier de klok af op 83,38 seconden met Cas de Liberté en lieten daarbij onderweg geen enkele balk vallen. Hiermee nam hij een schitterende start van zijn EK.
Op donderdag was het dan de eerste team kwalificatie waarbij ons Belgische team het zeer goed deed in de eerste ronde. Ze bleven als enige land volledig foutloos wat hen een mooie 3de plaat opleverde met 12.11 punten.
Vrijdagavond werd dan de finale van de landenwedstrijd afgewerkt. Voor België maakte Belgisch kampioen Pieter Devos een veelbelovende start door foutloos te springen met zijn ruin Espoir. Maar de Belgische equipe bleef deze keer niet zonder fouten. Niels (Cas de Liberte) en Jerome Guery (Grand Cru van de Rozenberg) kregen beide vijf strafpunten. Niels kreeg een springfout op de voorlaatste sprong, terwijl er bij Guery een fout was halverwege het parcours op de eerste van de dubbelsprong. Gregory Wathelet (Coree) moest als laatste Belg van start gaan. België stond toen op een derde plaats en een teammedaille was binnen handbereik. Gregorgy en Coree leken hun opdracht te volbrengen, maar dan ging ook bij hen de voorlaatste hindernis tegen de vlakte. Het Belgische team eindigde zo net naast het podium op een vierde plaats met 21.11 strafpunten.
Gisteren was er dan de finale van het Europees Kampioenschap jumping waarbij in de eerste ronde de 25 beste combinaties van start mochten gaan. Niels wist met Cas foutloos te blijven waardoor hij van de 16de naar 11de plaats sprong en mocht deelnemen aan de tweede ronde; de super finale. In die super finale verschenen de 12 beste combinaties van de voorbije dagen. Hier reed Niels met Cas de Liberté opnieuw een knappe ronde waarbij ze de balken in de lepels lieten liggen. Wel kregen ze één strafpunt voor tijd aangerekend. Hiermee sluit Niels zijn EK af met een zevende plaats. Proficiat!
 


http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/index.html

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten