Image
01 Maart 2021   |  © CHI Al Shaqab   |  Deel dit artikel:

Delux Van T&L 3de in de CSI5* GP van Doha!

Na enkele weken en zelfs maanden enkel wat op twee- en driesterrenniveau gesprongen te hebben keek Niels er reikhalzend naar uit om zich afgelopen weekend eindelijk nog eens te kunnen meten met de wereldtop op het allerhoogste niveau. Ter opwarming van het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour, dat komend weekend van start gaat, werd er in Al Shaqab in Doha namelijk ook de voorbije dagen al op vijfsterrenniveau gesprongen en dat leverde voor Niels ook meteen enkele topprestaties op.  

Niels reisde naar de oliestaat af met Frenchy VDS en Delux Van T&L en beide paarden toonden er meteen dat ze helemaal klaar zijn voor het nieuwe outdoorseizoen. Zo sprong Frenchy VDS, die al geen groot concours meer had gesprongen sinds oktober, donderdag tijdens de openingsdag meteen naar een klassering in de 1.50m hoofdrubriek. In deze rubriek tegen de klok wisten Niels en Frenchy VDS het foutloos te houden en hun chronotijd van 62.71 seconden leverde hen een mooie 8ste plaats op.

Maar het moment van het weekend kwam op zaterdagavond tijdens een razend spannende CSI5* GP! Niels en Delux Van T&L waren een van de 6 combinaties die het in beide rondes van de Grote Prijs foutloos wisten te houden en zich zo kwalificeerden voor een allesbeslissende barrage. Als derde combinatie aan de start in die barrage wisten Niels en Delux Van T&L het opnieuw foutloos te doen en met een finishtijd van 36.82 seconden werden ze schitterend 3de.  

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten