Image
04 Oktober 2021   |  © Sportfot   |  Deel dit artikel:

Delux van T&L zorgt mee voor brons in Barcelona!

Nadat Niels vorige week met Scarlina de Tiji Z nog te zien was tijdens de finale voor de 7-jarige paarden op het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses in Lanaken was het afgelopen week opnieuw koffers pakken en vertrekken. In de Real Club de Polo van Barcelona stond namelijk de finale van de Nations Cup op het programma en Niels maakte er deel uit van het Belgische team met Delux Van T&L.

Er werd de afgelopen weken heel wat gezegd en geschreven over de situatie rond Delux, maar Niels en Delux maakten afgelopen weekend met enkele sterke prestaties duidelijk dat ze helemaal terug op niveau zijn. Tijdens de eerste ronde op vrijdag maakten ze meteen indruk en kregen ze na een sterke ronde enkel 4 strafpunten aangerekend voor een foutje op het open water. Gisteren namiddag was het dan tijd voor de grote finale van de Nations Cup en ook hier zorgden ze opnieuw voor een imponerende ronde. Niels en Delux zweefden met veel gemak over de hindernissen en leken dan ook af te stevenen op een vlekkeloze ronde, maar zagen helaas de allerlaatste balk uit de lepels rollen. Een voorbeenfoutje zorgde er zo voor dat Niels en Delux uiteindelijk toch nog de ring moesten verlaten met vier strafpunten.

Naast Niels en Delux hadden ook Nicola Philippaerts en Katanga van het Dingeshof in de beslissende ronde vier strafpunten verzameld, waardoor we halfweg de finale eigenlijk op achtervolgen aangewezen waren. Maar zowel Jérôme Guery met Quel Homme de Hus als Gregory Wathelet met Nevados S wisten het vervolgens wel foutloos te houden en zo was er na de Olympische Spelen van Tokio en het Europees Kampioenschap van Riesenbeck opnieuw brons voor ons Belgische team.  

Naast Delux reisde ook Gancia de Muze mee af naar de Spaanse grootstad en dit voor de nevenrubrieken. Niels en Gancia staken op vrijdag al een eerste keer de neus aan het venster met een foutloze rit in de 1.45m openingsrubriek, maar hielden het beste voor zaterdag tijdens de 1.50m hoofdrubriek. Ze wisten in de eerste ronde voor een foutloze omloop te zorgen en voegden zich zo probleemloos bij de beste 16 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde. Niels en Gancia hielden het vervolgens ook in de tweede ronde foutloos en met hun finishtijd van 42.17 seconden wisten ze beslag te leggen op de vierde plaats.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten