Image
23 Juni 2021   |  © CSIO Sopot   |  Deel dit artikel:

Ilusionata Van ’t Meulenhof schittert in Sopot!

Met een 7de en een 9de plaats lieten Niels en Ilusionata Van ’t Meulenhof twee weken geleden al een sterke indruk na op de Tops International Arena van Valkenswaard. Afgelopen week reisde Niels met het Belgische Team naar Polen voor de Nations Cup van Sopot en daar bevestigde Ilusionata haar goede vorm met een schitterende 3de plaats in de CSIO5* GP.

Ter opwarming had Niels Ilusionata op donderdag tijdens de openingsdag al een keer aan de start gebracht in een 1.45m rubriek. Ze sprongen toen een rustige en foutloze ronde en verlieten de ring uiteindelijk met 1 strafpuntje voor tijdsoverschrijding. Maar Niels wist dat Ilusionata in vorm was en rekende een dag later dus op haar voor de CSIO5* GP. Na een foutloze eerste ronde behoorden ze dan ook tot de 13 beste combinaties die zich wisten te plaatsen voor de tweede ronde. In die beslissende ronde hielden Niels en Ilusionata opnieuw alle balken in de lepels en hun finishtijd van 48.63 seconden leverde hen een mooie 3de plaats op.

Verder maakte ook Gancia de Muze in Sopot deel uit van ‘Team Niels’. Gancia sprong tijdens de openingsdag al een foutloze ronde in de 1.40m openingsrubriek en op zaterdag was er dan een 6de plaats in de 1.45m rubriek.

Aangezien de CSIO5* GP al op vrijdag plaatsvond stond de slotdag op zondag dan in het teken van de Nations Cup en daarin verliep de eerste ronde vlekkeloos voor het Belgische Team. Naast Niels met Delux Van T&L wisten namelijk ook Jos Verlooy met Varoune en Nicola Philippaerts met Katanga v/h Dingeshof een foutloze ronde af te leveren. Enkele Pieter Devos met Claire Z liep in de eerste ronde tegen 4 strafpunten aan. Daardoor stond België met een score van 0 strafpunten samen met Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië mee aan de leiding en streden ze dus nog volop mee om na Rome opnieuw voor een Belgische overwinning te zorgen.

Maar in de tweede ronde konden ze die perfecte score helaas niet vasthouden. Jos en Nicola wisten het opnieuw foutloos te houden, maar toen eerst Pieter 4 strafpunten en vervolgens Niels 8 strafpunten verzamelden kwamen ze op een totaal van 4 strafpunten en moesten ons land uiteindelijk tevreden zijn met de 2de plaats.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten