Image
31 Augustus 2021   |  © Sportfot   |  Deel dit artikel:

Tweemaal ‘net niet’ tijdens de Stephex Masters…

Afgelopen weekend mochten we ons opnieuw opmaken voor een van de mooiste concoursen van het jaar: het Brussels Stephex Masters. Stephan Conter en zijn team hadden ook dit jaar kosten noch moeite gespaard om er weer een onvergetelijk evenement van te maken! Door het gevarieerde programma met zowel een CSI2*-, als een CSI3*- en een CSI5* competitie was dit voor veel ruiters de ideale kans om met meerdere paarden aan de start te komen. Zo ook voor Niels, die met 5 paarden de trip naar Wolvertem maakte.

Voor de rubrieken van de CSI5* competitie rekende hij afgelopen weekend op Delux Van T&L en op Gancia de Muze en beide paarden bezorgden Niels er opnieuw een topklassering. Zo werd hij met Delux op vrijdag 2de in de 1.45m rubriek rechtstreeks op tijd. Niels en Delux bleven foutloos en met hun tijd van 65.74 seconden moesten ze enkel Steve Guerdat voor zich dulden.

Gancia de Muze schitterde dan weer op zaterdagavond tijdens de 1.50m hoofdrubriek. Na een foutloze eerste ronde behoorden Niels en Gancia namelijk tot het groepje van 12 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde. Door hun snelle finishtijd in die eerste ronde mochten ze in tweede ronde ook als allerlaatste van start gaan. Ze finishten na opnieuw een sterke ronde in 39.80 seconden en dit leverde Niels opnieuw een mooie 2de plaats op.

In de CSI3* rubrieken bracht Niels dan Diornella-D en Nabeau van het Migroveld Z aan de start en ook zij wisten opnieuw voor enkele klasseringen te zorgen. Zo was er op woensdag tijdens de openingsdag meteen een 12de plaats voor Niels en Diornella en dit tijdens de 1.35m openingsrubriek. Twee dagen kwamen zij dan aan de start in de 1.45m Longines Rankingproef en volgde er een 10de plaats na opnieuw een foutloze ronde. Met Nabeau wist Niels zich dan weer te klasseren tijdens de 1.45m Longines Rankingproef van donderdag. In een barrage waarvoor zich 19 combinaties wisten te plaatsen tikte Nabeau een balkje uit de lepels en dit leverde hen uiteindelijk een 13de plaats op.

Tenslotte bevestigde Scarlina de Tiji Z dan weer haar goede vorm van tijdens Knokke Hippique. Tijdens de eerste twee dagen zorgden Niels en Scarlina voor een mooie nulronde en enkel tijdens de finalerubriek op zaterdag liepen zij tegen 1 foutje aan.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten