Image
10 April 2019   |  Deel dit artikel:

Vijfde plaats in eerste Wereldbeker Finale

Verschenen in het Nieuwsblad op 10 April 2019
Niels Bruynseels en Delux van T&L waren met voorsprong de revelatie van de wereldbekerfinale en dat is hoopvol voor het EK in augustus. Daar moet België zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Na de Wereldbekerfinale is iedereen het er over eens: België is een topcombinatie rijker.


Niels Bruynseels beaamt, maar met enige reserve: “met paarden weet je het nooit: de gezondheid, blessures, de vorm. Maar ik kan niet ontkennen dat de Wereldbekerfinale van vorig weekend een aangename bevestiging was.”

 

Het is een understatement. Voor zowel Bruynseels als Delux was het hun eerste kampioenschap. Als je vervolgens als beste Belg vijfde eindigt, mag je aan het EK beginnen te denken. “Dat zat en zit in mijn achterhoofd en was de reden waarom ik naar de Wereldbekerfinale ging. Ik zag het als een test. Ik was deze winter niet echt bezig met de Wereldbekers, maar we sprokkelden voldoende punten. Ik heb Delux nu één jaar op stal en besefte van bij de aanvang dat hij wel eens mijn nieuw toppaard kon worden. We sprongen tot nu vijfsterren GP’s, al is dat nog iets anders dan meerdaagse kampioenschappen. Daarom ben ik zo tevreden met die vijfde plaats. Delux heeft overschot en had na de finale nog een ronde kunnen springen. Hij heeft het vermogen en de conditie. Ik heb nooit gedacht aan het podium en daarom was er ook nooit druk. Maar hij heeft zijn examen afgelegd met grote onderscheiding”, lacht Bruynseels, die komend weekend in Mexico springt. 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten