Image
24 November 2019   |  Deel dit artikel:

Vijfde plaats voor Jenson in CSI5* Praag

De Longines Global Champions Tour Super Grand Prix en de Global Champions League Finale stonden dit weekend op het spel tijdens CSI5* Praag. Als lid van de Prague Lions was Niels dus ook vastberaden om een super resultaat neer te zetten.

Voor de kwartfinales van de GCL Play Off deed Niels daarom beroep op Gancia de Muze, die een fantastische nulronde neerzette. Ook teammaat Marc Houtzager had zijn Sterrehof’s Calimero fantastisch aan het springen en hield de nul op het scorebord. Helaas zag teammaat Gerco Schröder drie balken uit de lepels vallen met Glock’s Cognac Champblanc waardoor het team uiteindelijk finishte op een zevende plaats. Gelukkig wisten ze zich daarmee wel nog te plaatsen voor de halve finale! Oef...

Ook in de halve finale deed Gancia weer perfect wat er van haar verwacht werd met een foutloos resultaat. Helaas voor Niels zagen zowel teamgenoot Marc Houtzager (Sterrehof’s Dante) als teamgenoot Marco Kutscher (Casallvano) nu een balk uit de lepelsrollen waardoor het over en out was voor de Prague Lions. 

Niet alleen Gancia kwam aan de start in Prague, ook Jenson mocht meestrijden voor het grote geld. Dat deed de bruine hengst van Vagabond de la Pomme trouwens uitstekend, met een foutloze omloop in het 1m55 op de openingsdag, gevolgd door een vijfde plaats in het 1m50 op zaterdag!

Maar dat was niet de enige proef die op zaterdag gesprongen werd… Ook de hoog gedoteerde Super Grand Prix stond op het programma. De eerste ronde sprong Gancia goed in deze hoge en technische proef, maar helaas konden Niels en Gancia niet vermijden dat er één balkje uit de lepels viel. Met maar 4 foutloze combinaties in de eerste omloop, was er nog alle hoop op een topklassering… Maar helaas liep de tweede omloop niet van een leien dakje. Het verdict was zwaar: 12 strafpunten. Niet het gehoopte resultaat, maar er zit niets anders op dan vooruit kijken: op naar Madrid!

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten