Image
07 Juli 2020   |  Deel dit artikel:

We mogen eindelijk weer!

We hebben er enkele weken en zelfs maanden op moeten wachten, maar sinds twee weken kunnen, en mogen we vooral, terug op concours. Een verademing voor zowel de ruiters als voor de paarden, die de afgelopen periode niet wisten wat hen overkwam. Het ging van reizen van het ene concours naar het andere naar plotseling niets meer.

Niels heeft de periode vooral gebruikt om wat tijd met zijn familie door de brengen en wat extra energie te kunnen steken in de jongere paarden. Maar ook hij is en blijft een topsporter en was daarom ook blij om de afgelopen twee weken met een deel paarden naar St. Tropez te kunnen trekken.

Tijdens de eerste week nam Niels ook rustig de tijd om de paarden terug wat in het ritme te laten komen. Zowel Kopernic Van Orti als Gancia de Muze, Delux Van T&L, Diornella-D en Luca Van ’t Eigenlo sprongen goede rondes, maar liepen hier en daar eens tegen een strafpuntje voor tijd aan. Enkel met Kopernic Van Orti was er een klassering toen ze 7de werden in een 1.45m rubriek.

Afgelopen week werd er in de Franse badplaats ook opnieuw op vijfsterrenniveau gesprongen en zorgde Niels voor mooie prestatie in de afsluitende Grote Prijzen. In die van de CSI2* competitie verscheen hij aan de start met Luca Van ’t Eigenlo en wist hij zich samen met nog 16 anderen te plaatsen voor de barrage. Na opnieuw een foutloze rit wist hij er beslag te leggen op de 7de plaats.

Maar de beste prestatie kwam van Delux van T&L in de CSI5* GP. In een barrage waarvoor zich 9 combinaties wisten te plaatsen bleef Niels opnieuw foutloos na een sterkte ronde, maar strandde hij helaas net naast een podiumplaats. Een 4de plaats in de eerste CSI5* GP na corona, het doet ons hopen naar meer... 

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten