Image
21 Juli 2019   |  Deel dit artikel:

Jenson maakt indruk in Aachen

Het CHIO in Aachen is jaarlijks een hoogtepunt op de agenda voor vele ruiters. Het is voor Niels niet anders. Dit jaar koos hij voor Libelle vd Heffinck, Ilusionata van ‘t Meulenhof, Utamaro d’Ecaussines en Jenson van ‘t Meulenhof.

Libelle debuteerde indrukwekkend, met een foutloze omloop in de rubriek voor jonge paarden. Ook op de tweede dag bleef de merrie indrukwekkend foutloos, met een 7de plaats tot gevolg!

Vervolgens was het Utamaro d’Ecaussines die aan de start kwam in de Nations Cup in Aachen. Na een sterke foutloze omloop van Niels en Gregory Wathelet, aangevuld met 4 strafpunten van Jérôme Guery ging het Belgisch team aan de leiding. Helaas leek het dat Utamaro zich lichtjes verstuikt had, waardoor Niels besloot om de tweede ronde niet meer aan de start te komen. Alle druk ging nu dus naar de schouders van Gudrun Patteet, Gregory Wathelet en Jérôme Guery. Gudrun deed wat er van haar verwacht werd en legde een prachtige foutloze omloop af, maar zag het noodlot toeslaan… De bloedregel zorgde voor haar eliminatie waardoor het over en uit was voor Team België, met een zevende plaats als resultaat.

Gelukkig was er nog Jenson van ‘t Meulenhof die ongezien excelleerde op de graspiste van Aachen. In de North Rhine-Westphalen Prijs sprong de machtige hengst twee foutloze omlopen, goed voor een 5de plaats. Dat leverde hem tevens een kwalificatie op voor de CSIO5* Grand Prix over een hoogte van maar liefst 1m70! Ook dit deed de hengst weer met brio, maar helaas stonden de laatste twee hindernissen in de weg van opnieuw een foutloze omloop.

Voor Ilusionata van ‘t Meulenhof was er op zaterdag tevens nog een 8ste plaats in het 1m55.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten