Image
24 Juni 2021   |  Deel dit artikel:

Tokyo 2021!

We zaten allen op hete kolen en hebben ernaar uitgekeken en gespeculeerd, en vanmiddag was het eindelijk zover. De officiële selecties voor jumping en eventing werden voorgesteld tijdens een persconferentie van het BOIC in Hasselt.

Voor Jumping zal het Belgische team bestaan uit:

  • Bruynseels Niels & Delux van T&L (SBS – Toulon x Landetto – Suzanne en René Kurmann)
  • Guéry Jérôme & Quel Homme de Hus (HOLST – Quidam de Revel x Candillo – Jérôme Guéry -Eden Farm – Alexander Oancea)
  • Wathelet Gregory & Nevados S (PZHK – Calvados Z x Romualdo – Nevados Group)

Meereizende reserve

  • Vanderhasselt Yves & Jeunesse (BWP – Eldorado van de Zeshoek x Quasimodo vd Molendreef – Sportstal Vanderhasselt)

1e Reserve

  • Devos Pieter & Claire Z (ZANG – Clearway Z x Cornado – Devos Stables & Stal de Leygraaf)

2e Reserve

  • Philippaerts Olivier & H&M Extra (KWPN – Berlin x Heartbreaker – Leon Spronken BVBA)

Team Manager Peter Weinberg is uiteraard erg tevreden met deze sterke selectie.  “ Ik heb de afgelopen maanden de kans gekregen om de combinaties op meerdere mooie 3, 4 en 5* wedstrijden aan het werk te zien.  Vooral tijdens de landenwedstrijden heb ik iedereen van kortbij geobserveerd. Voornamelijk tijdens deze wedstrijden kon ik immers zelf de selectie maken en iedereen kort na elkaar zien deelnemen. Ik denk dat er op dit ogenblik geen sterkere combinaties zijn dan diegene die ik heb geselecteerd!”

Voor Niels Bruynseels is het de eerste keer dat hij geselecteerd is om België te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen."Het is een eer om gekozen te worden. We hebben een heel sterke selectie van toppaarden en ruiters, dus ik ben heel trots om deel uit te maken van het team. De Olympische Spelen zaten al lang in mijn achterhoofd, maar nu begint de reis pas echt. Met Delux heb ik altijd geweten dat ik een fantastisch paard had met veel potentieel. Ik sta dan ook te popelen om mijn rol in het team te spelen. We zullen streven naar het hoogst haalbare resultaat en streven ernaar om op ons absolute best te presteren." 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten