Image
17 Augustus 2021   |  © LGCT   |  Deel dit artikel:

Top weekend in London!

Enkele dagen na zijn terugkomst uit Tokio was het al snel back to business voor Niels. Hij reisde afgelopen weekend namelijk af naar de Britse hoofdstad London, waar de negende manche van de Longines Global Chamions Tour op het programma stond. Hij deed daarvoor beroep op Ilusionata Van ’t Meulenhof en Gancia de Muze en beide merries wisten er voor mooie prestaties te zorgen!

Tijdens de openingsdag op vrijdag bracht hij Gancia de Muze ter opwarming aan de start tijdens de 1.45m openingsrubriek. Gancia sprong een keurige nulronde en Niels besloot dan ook om haar te sparen voor rest van het concours en de 2de fase aan zich voorbij te laten gaan. Tijdens de eerste ronde van de Global Champions League later op de dag rekende hij dan op Ilusionata Van ’t Meulenhof. Ook ditmaal volgde er een sterke ronde, al viel er onderweg wel een balkje uit de lepels.

Op zaterdagmiddag was er voor Gancia de Muze dan een 19de plaats in de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League waardoor Niels zich opnieuw wist te plaatsen voor de befaamde LGCT Grand Prix. Niels wisselde voor de Grote Prijs van paard en bracht Ilusionata Van ’t Meulenhof aan de start. Een keuze die goed uitpakte, want na een foutloze ronde waren Niels en Ilusionata een van de 6 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin kwamen zij als vierde starter opnieuw in de ring. Ze hielden het opnieuw foutloos en hun finishtijd van 39.44 seconden leverde hen uiteindelijk een mooie 3de plaats op.

Op zondag tijdens de slotdag bracht hij Gancia de Muze nog aan de start tijdens de 1.50m hoofdrubriek en ook dit leverde succes op. Niels en Gancia kregen in een 9-koppige barrage een foutje op de insprong van de dubbelsprong en werden daarmee uiteindelijk 6de.  

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten