Image
Qupido H

Qupido H

°2016 | hengst | 167 | Vos | Bwp | Deel dit paard:  

De BWP-gekeurde hengst Qupido H is een beloftevolle zoon van Grand Prix-paardenleverancier Cicero Z uit een sportieve moederlijn. “Op de hengstenkeuring in Lier viel Qupido H mij enorm op bij het vrijspringen en daarnaast werd ik gemotiveerd door zijn bloedlijn, waardoor ik hem heb aangekocht van zijn fokker familie De Pelsmaeker”, vertelt Niels Bruynseels over het achtjarige toptalent. Op de BWP-hengstenkeuring werd Qupido H uitgeroepen tot tweede reservekampioen en vervolgens is hij opgeleid door Jorik Vervoort. “Vanaf dat hij zes jaar oud is, staat hij mij bij. Ik denk dat Qupido alles in huis heeft voor de grote sport. Hij heeft veel bloed en is heel gevoelig, dus ik neem echt de tijd voor zijn verdere opleiding. Qupido is zeer voorzichtig en heeft een heel goede manier van springen, hij is flexibel en heeft veel atletisch vermogen.” Niels en Qupido H zijn in 2024 goed van start gegaan met meerdere opvallende nulrondes in 1.40m-proeven.

Onder Dirk Demeersman excelleerde vader Cicero Z van Paemel op het hoogste niveau en nakomelingen als Fenia van Klapscheut, Gigolo, H&M Gitania V G, Eristov en Izzy by Picobello zijn reeds in zijn voetsporen getreden. Interessant is dat ook Qupido H’s moeder, Daloubette van de Krekebeke, op het hoogste niveau heeft gepresteerd. Onder Bart Clarys en Julie De Pelsmaeker plaatste deze dochter van Olympisch kampioen Baloubet du Rouet zich in meerdere Grand Prixs. Daloubette van de Krekebeke leverde bovendien niet minder dan tien internationaal springende nakomelingen, waaronder de 1.55/1.60m-geklasseerde Jaloubet van de Oosthoeve (v.Berlin) van Juan Carlos Perez Esparza. Eerder keurde het BWP uit deze merrie al de hengst Pocket Rocket H (v.Kannan) goed.

De eerste nakomelingen van Qupido H zijn in 2020 geboren en tonen veel talent. Niels: “Net als hun vader hebben zijn nakomelingen veel bloed en kwaliteit. Ze springen goed van de grond en hebben een grote toekomst voor zich.”


Qupido H staat ter dekking bij Stal Bruynseels.
 

 

GEKEURDE HENGST

Sperma: vers

Gekeurd voor: BWP

Dekgeld : € 900

Pedigree

QUPIDO H
Cicero Z
Carthago
Capitol I
Perra
Rendez-vous van Paemel
Randel Z
Granie
Daloubet van de Krekebeke
Baloubet du Rouet
Galoubet A
Mesange du Rouet
Ula van de Krekebeke
Heartbreaker
Gratia van het Sparrenhof

Resultaten

Nieuwsberichten

Start of the 2024 season!
07 Februari 2024

Start of the 2024 season!

After two amazing weeks at @metoliva the Stal Bruynseels team is back home to continue the 2024 show season with a ho...

Lees meer
Springtour, stallion competitions and more...
21 Maart 2022

Springtour, stallion competitions and more...

A busy show weekend at Stal Bruynseels ended on a high note with top results from our sport horses. During the Aze...

Lees meer
Continuing the 2022 show season…
16 Februari 2022

Continuing the 2022 show season…

Stal Bruynseels Stallions The 2022 season for the Stal Bruynseels stallions continues on a high note with a g...

Lees meer

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten